Of het nou rond de feestdagen is of voor een verjaardag of andere gelegenheid. Een cadeau aan iemand geven blijft een lastig kwarwei. Je wilt tenslotte toch met iets leuks, origineels en anders dan gewoon komen. Daarom heb ik vandaag twee fashion en beauty tips voor je. Geef eens een Beautybox of Fashion / Kledingbox cadeau.

 

Waarom een van deze boxen?

Dat is vrij duidelijk. Hoewel deze diensten niet specifiek bedacht zijn om als cadeau te geven, kan het wel. Ze zijn natuurlijk bedacht om jezelf iets cadeau te kunnen geven. En bieden daarnaast gemak en een hoop tijdwinst. Neem bijvoorbeeld de beautybox. Of je eenmalig of via een maandelijks abonnement deze beautybox thuisbezorgd krijgt. Het is en blijft elke keer weer een complete verassing. Je weet van te voren niet wat er in zit. Daarnaast zijn het altijd kwaliteits producten van de beste merken waar je minder voor betaald dan wanneer je de producten los in de winkel zou kopen. Je kan een beautybox dus makkelijk cadeau doen aan iemand.

 

Voor een kledingbox gaat eigenlijk hetzelfde op. Deze box bestel je vanuit het gemak van je huis of zelfs op het werk. Na het doorgeven van je wensen gaat een online stijldeskundige voor je aan de slag om een of meerdere nieuwe kledingsets samentestellen. Het is dus voor jou een verassing wat je thuis bezorgd krijgt en of je het wel leuk vind. Omdat je duidelijk je wensen zoals je budget en je kleuren, maten etc kunt doorgeven. En er een professionele stijlexpert mee aan de slag gaat. Kun je wel een erg stijlvol setje kleren verwachten.

 

Dit is natuurlijk erg leuk om voor jezelf te bestellen. Maar je zou dit natuurlijk net zo makkelijk cadeau kunnen doen. Je zou dan wel de maten van de ontvanger moeten hebben. Of je zou een kledingbox giftcard kunnen bestellen waarmee de jarige zelf een box kan bestellen.

 

Welke kledingboxen zijn de moeite waard?

Er is al een ruim aanbod van aanbieders in deze markt. Zo heb je voor zowel mannen als voor vrouwen kledingboxen en hebben deze online styling diensten het steeds drukker. De bekendste kledingbox aanbieders voor mannen zijn: Het populairste en de meeste mensen doen hun kledingbox bij The Cloakroom bestellen. Daarnaast heb je nog House of Einstein die zich vooral presenteert als een duurzame box. En heb je Outfittery Box wat onder dezelfde groep valt als het Duitse Modomoto.

 

Voor vrouwen heb je B-Dressed en Scottybons. En sinds kort de kledingbox dienst van Zalando genaamd “Zalon” Deze laatste is voor zowel mannen als vrouwen. Zo zijn er nog een paar te noemen, maar dit zijn de beste in Nederland. Het verschil tussen deze bedrijven zit hem niet zozeer in het concept maar meer in de gebruikte merken en kleding. Het concept is vrijwel identiek. Je geeft je stijl en mode voorkeuren door. Welke kleding je graag draagt. Wat je lievelingskleuren zijn. Natuurlijk wat je maten zijn, waar je absoluut niet van houd. En nog wat andere details. Zo heeft de stijldeskundige een goed beeld waarme hij of zij aan de slag kan om een perfecte nieuwe outfit te maken.

 

Deze kleding wordt in een stijlvole fashionbox naar je opgestuurd en kun je alles passen. Wat je wil houden houd je en de rest stuur je vrijblijvend terug. Pas dan zul je een factuur krijgen voor de kleding die je hebt gehouden. Wat ook goed is om te weten, is dat je nooit meer betaald voor de kleding dan de retail prijzen. Tevens wordt er een soort van dossier van je bijgehouden in het klantenbestand. Zo kun je vaker gebruik maken van de dienst en kun je bijvoorbeeld ook gewoon ene keer een trui of een paar schoenen bestellen. Ook deze worden dan voor je gematched met je eerder gekochte kleding.