De maand december is een gezellige maand. Maar het eten, het weer en het feesten kunnen erg zwaar zijn voor je huid. IJzige wind kan funest zijn voor je lippen en de welbekende kerstkilo’s zijn wellicht ook niet optimaal voor je figuur. De meeste van dan kerstkwalen zijn een aantal simpele oplossingen. Wij van Beauty Verzorging zetten ze voor je op een rijtje.

Drink genoeg water

Een van de meest voorkomende kwaaltjes in de winter is een droge huid. Dit is makkelijk te voorkomen door goed op te letten of je wel genoeg drinkt. Kies iets vaker door een lekker soepje of kruip op de bank met een grote kop thee.

Pas op met alcohol

De winter staat natuurlijk bekend om de vele bijeenkomsten met vrienden, collega’s en familie. Op deze feestelijke bijeenkomsten mag een gezellige borrel natuurlijk niet ontbreken. Helaas zorgt alcohol ervoor dat de huid uitdroogt. Ook kunnen de afvalstoffen van alcohol een aanslag zijn op je huid. Iets wat je natuurlijk liever niet heb wanneer je op de foto moet op feestelijke aangelegenheden.

Eet gezond

Dineren in een restaurant, gourmetten, buffetten hier en oliebollen daar. Wie houdt er niet van lekker eten met de kerst? We kunnen allemaal wel genieten van de lekkere hapjes in de winter. Dit heeft helaas vaak de welbekende kerstkilo’s tot gevolg. Probeer ook met de koudere dagen zo nu en dan sportief te doen, jog in het park of kies voor een (warmer) bezoek aan de sportschool. Lekker bewegen voelt en is goed voor je lichaam en uitstraling.

Niet te heet douchen

Met de felle en koude wind kan het zeer verleidelijk zijn om onder een hete douche te stappen. Te hete waterstralen drogen je huid uit. Probeer je huid extra te verzorgen met een olie of lotion. Hierbij moet wel gezegd worden dat voorkomen beter is dan genezen. Je kunt er beter voor kiezen om wat minder heet te douchen dan achteraf met olie of lotion smeren.

Zoek de zon op

Het klinkt misschien onmogelijk, zonnen in de winter. En een kerstvakantie is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wij raden dan ook een alternatief aan. Probeer een gezonde huid te behouden en kies ervoor om regelmatig een zonnebank te bezoeken. Behoud een gezond kleurtje en ga stralend de winter door.

Mocht dit niet genoeg zijn? Probeer dan met supplementen zoals multivitamines, extra groente en fruit of beschermende cosmetische producten je lichaam zo mooi mogelijk door de winter heen te brengen.