Buiten is het steeds kouder aan het worden en dat betekent dikkere kleding. Maar wat je ook doet, je blijft elke dag rillen van de kou zodra je naar buiten stapt. Kleed je je wel goed genoeg voor de winter? Vooral vrouwen hebben er nogal een handje van om zomerjurkjes met een panty te dragen en om dit vervolgens winterkleding te noemen. Als je het echt warm wil hebben deze winter, volg dan de volgende tips op.

Draag laagjes kleding

Laagjes zijn een uitkomst met koud weer. Trek lekker meerdere lagen kleding over elkaar heen aan. Denk aan een BH, een hemdje, een shirt, een vest en een sjaal. Mocht je het toch te warm krijgen, dan kun je altijd nog een laag uittrekken. Better safe than sorry. Zorg ook voor voldoende overlap in de kleding. Stop bijvoorbeeld je shirt in je broek, zodat je lichaam geen warmte verliest door delen met blote huid.

 

Investeer in goede schoenen

Bezuinig nooit op goede schoenen voor in de winter. Denk aan echte leren schoenen met een dikke zool en desnoods wol erin. Warmte verlaat je lichaam namelijk vooral via de uiteinden, je voeten en je hoofd. Een dunne zool laat dus veel warmte wegtrekken. Een dikke zool van rubber biedt een uitkomst. Ook het dragen van een warme muts is dus enorm belangrijk. Wil je dit niet omdat je bang bent dat je haar de winter hierdoor niet overleeft? Lees dan eens beautytips voor de koude dagen.

 

Lang leve thermokleding

 

Als iets heerlijk is in de winter, dan is het thermokleding. Dit is zeker niet iets om je voor te schamen. Thermokleding is heerlijk warm en ideaal voor onder bijvoorbeeld je broek of je shirt. Je hebt sokken, ondergoed, hemdjes, leggings, mutsen, handschoenen en nog veel meer van thermo. Zo prijzig is het niet. Schaf dus een aantal thermo items aan om de winter mee door te komen.

 

De allerbeste tip die we je kunnen geven is om zoveel mogelijk heerlijk warm binnen te blijven. Onder je dekentje met een paar warme sokken aan en met een kop hete chocolademelk in je handen.