Als je zwanger bent, groeit er een klein wonder in je. Je mag trots zijn dat je dit mee mag maken. Toch brengt er bij een baby opkomst niet alleen maar mooie momenten met zich mee. Je kunt tijdens je zwangerschap ook enorm veel last hebben van zwangerschapskwaaltjes. Dit hoort er natuurlijk bij, maar het is fijn om deze wat te kunnen verlichten zodat je je goed kan voelen tijdens je zwangerschap. We geven je wat tips om je goed te voelen tijdens je zwangerschap. Op deze manier kun je maximaal genieten van deze periode.

zwangerschap: Leef gezond!

Je goed voelen heeft erg veel te maken met hoe gezond je leeft. Een bekende zwangerschapskwaal is vermoeidheid. Je kan je enorm moe voelen tijdens je zwangerschap. Al je energie gaat natuurlijk naar het laten groeien van je kindje. Geef daarom zeker toe aan deze vermoeidheid. Je kunt dit een klein beetje voorkomen door lekker op tijd te gaan slapen elke avond. Slaap ook zeker uit als je hier de behoefte aan hebt. Je hebt geen beter excuus voor uitslapen dan wanneer je zwanger bent. Niet alleen voldoende slaap is belangrijk, ook gezond eten en drinken is cruciaal. Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Natuurlijk mag je af en toe los gaan, tijdens een zwangerschap is het heel normaal om cravings te hebben.

Verheug je op de mooie momenten

Een zwangerschap gaat meestal samen met veel mooie momenten. Denk aan het vertellen van je zwangerschap aan familie en vrienden. Dit is echt iets om naartoe te leven en om je enorm op te verheugen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de eerste echo, of de geslachtsbepaling echo. Allemaal speciale en emotionele momenten. Kun je geen genoeg krijgen van het zien van je kindje? Overweeg dan het laten maken van een pretecho. Dit kun je laten doen bij Pretecho&zo.

Doe leuke dingen

Verwen jezelf regelmatig tijdens je zwangerschap. Je lichaam is hard aan het werk en kan dus zeker wat ontspanning en leuke momenten gebruiken. Laat bijvoorbeeld mooie foto’s maken van je buik als herinnering. Of houd een meidenavondje. Tijd met vriendinnen is enorm belangrijk, je zal hier na je zwangerschap toch iets minder tijd voor hebben als je baby er net is. Ook is het natuurlijk altijd leuk om lekker te gaan winkelen voor je baby, je hebt genoeg nodig. Wil je echt volledig ontspannen, boek dan een massage voor jezelf. Dit is nog eens goed voor je lichaam ook.