Heb jij jezelf gezworen in 2017 voorgoed van die nare gewoonte af te komen of jezelf juist een goede gewoonte aan te leren? Nu we inmiddels al wat verder in het nieuwe jaar zijn is het inmiddels tijd om kritisch te kijken naar hoe jouw goede voornemens er voor staan. Wordt het tijd om de teugels aan te trekken of jezelf even te herpakken, of heb je reden voor een feestje? In dit artikelen behandelen we een aantal goede voornemens die wij afgelopen jaarwisseling veel voorbij hebben zien komen en vertellen je een aantal tips die er voor kunnen zorgen dat jouw goede voornemens nog zullen slagen.

 1. Stoppen met roken
  Nooit meer roken? Het zou niet slecht zijn voor de portemonnee en voor je gezondheid. Ben je inmiddels gestopt met roken of zwaar geminderd? Dan zal het je vast wel al zijn opgevallen dat het geld dat je hoopte te besparen door minder te roken inmiddels aan andere dingen wordt uitgegeven. Ook ben je inmiddels achter gekomen dat je misschien iets bent aangekomen maar dat je uithoudingsvermogen in de sportschool vooruit is gegaan. Focus je vooral op het positieve effect dat het stoppen met roken heeft op je gezondheid. Herinner jezelf eraan dat je goed bezig bent met behulp van apps en YouTube video’s.
 2. Minder alcohol drinken
  Ben je zonder problemen door Dry January heen gekomen of heb je hier en daar last gehad van een borrel? Hoe dan ook is dit het moment om terug te keren naar de gedachten waarom je überhaupt begon met het minderen van het drinken van alcohol. Ga sporten op de ochtenden waarmee je normaal met een kater in bed zou liggen en ervaar het belonende gevoel. Mocht je in alle verwarring toch in het midden van een met alcohol overgoten feest eindigen. Zoek dan het dichtstbijzijnde flesje frisdrank op en probeer niet in de verleiding te komen.
 3. Meer sporten
  Ben je het jaar vol zelfvertrouwen in de sportschool begonnen net als de andere helft van Nederland? Maar hebben de uren zweten je nog niet geboden waar je naar opzoek was? Geef dan niet op en gooi de hard gewerkte sportshcooluren niet zomaar uit het raam. Zoek een expert op en vertel over jouw fitnessdoelen en wensen. Zet je schouders er onder en vervolg je weg naar je ideale zomerlijf.
 4. Meer geld sparen
  Volgend jaar eindelijk de droomreis maken die je al jaren wilt gaan maken of de auto kopen waar je al zo lang naar verlangt? Je zou er dit jaar eindelijk echt voor gaan sparen. Probeer een vast bedrag per maand op een rekening te zetten waar je niet aan kunt komen. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk maar kleinere beetjes gaat sparen omdat je bang bent dat je minder kunt missen. Bereken voor jezelf wat er binnenkomt en wat er uit gaat en houd rekening met onverwachte uitgaven. Probeer aan de hand hiervan een plan te maken van hoeveel jij per maand kunt sparen.