Je kent het vast wel, je maakt miljarden selfies maar er zit er geen een tussen die echt leuk is en zoals jij het wilt. Geen zorgen want in dit artikel geven wij de beste tips weg voor een perfecte selfie. Wordt hiermee “The Queen” van Instagram of Snapchat.

Achtergrond

De achtergrond bij een selfie is bepalend voor het gehele plaatje. Het kan jou foto namelijk leuker maken of helemaal verpesten. Een hele drukke en rommelige achtergrond is een no go, dit omdat je dan de aandacht van jezelf afhoudt. Kies daarom voor een rustige achtergrond of voor een foto op een unieke en leuke plaats. Met andere woorden ga een keer naar buiten om daar een leuke selfie te maken.

Lichtgebruik

De lamp in je kamer aanzetten zorgt niet voor de perfectie selfie. Dit is namelijk kunstmatig licht en hierdoor kan de kwaliteit van de foto verloren gaan. Kies daarom altijd voor natuurlijk licht van buiten af. De kwaliteit zal nu ook een stuk beter zijn. Neem een foto dicht bij het raam of gewoon in de buitenlucht.

Make-up

Make-up is een hele goede vriend van jou bij het maken van selfies. Hiermee kan jij bijvoorbeeld dat lelijke puistje wegwerken, grotere ogen creëren of vollere lippen creëren. Natuurlijk moet je het niet overdrijven, dit is namelijk een enorme afknapper. Een leuk kleurtje lippenstift op jouw lippen of een leuke kleur oogschaduw rond je ogen kan al heel veel verschil maken in een selfie.

Spiegel selfie

Een spiegel selfie is natuurlijk ook altijd leuk. Zo kan jij bijvoorbeeld je leukste of nieuwste outfit in zijn geheel laten zien. Ook zorgt zo’n soort selfie voor een groter oppervlak en focust het niet alleen op je gezicht. Voor de verandering is dit leuk om te doen.

Wees jezelf

Wees trots op jezelf. Onzekerheid valt al snel te zien door een foto. Wees blij met wie je bent en ga zelfverzekerd voor de foto zitten. Jij bent perfect op je eigen manier en alleen jou eigen mening telt.