Hoe vaak komt het voor dat we besluiten om de aankomende tijd gezonder te gaan eten. Vervolgens is het weekend en heb je afgesproken met vrienden en daar komt een drankje aan de pas. Van het één komt het ander en voordat je het weet zit je weer bij de McDonalds en val jeterug in je oude patroon. Voor velen kan dit een herkenbaar verhaal zijn en voor velen ook niet. Desalniettemin kan iedereen wel wat tips gebruiken om gezond eten te blijven volhouden. 

Stel zware maar realistische doelen.

Volgens psychologen leveren mensen meer inspanning en tonen meer inzet indien het doel moeilijk maar wel haalbaar is. Daarnaast is het slecht voor de motivatie om teleurgesteld te worden. Genoeg mensen beginnen direct keihard en doen dit door elke dag zichzelf van alles te ontzeggen. Hier gaat het meestal mis en dit houdt men niet vol. Probeer langzaam gezonder te eten en van daaruit langzaam op te bouwen.

Leer van je fouten.

Er gaan momenten komen wanneer het onmogelijk lijkt om jezelf aan je goede voornemens te houden.n. Dan kan je ervoor kiezen om gelijk helemaal op te geven.. Of je evalueert het gedrag en leert ervan. Want waarom was je moe, of had je honger en hoe zou je dat de volgende keer anders kunnen doen?

Dit zijn cruciale factoren om bij stil te staan. Aangezien veel mensen het opgeven indien het mis dreigt te gaan.

Vermijd ongezond eten.

Hoe je het ook wend of keert; het gaat lastig worden om niet aan ongezond eten te denken.  Vooral op enkele zwakke momenten van vermoeidheid en extreme honger. Als je ongezonde snacks in huis hebt op dat moment is de drempel heel laag. Vandaar dat je jezelf de kans niet moet geven. Bepaal voor jezelf wat wel of niet in huis gehaald moet worden. Daarbij zal je budget je ook dankbaar zijn en kan je dat geld uitgeven aan een nieuw paar schoenen.

Boodschappen doen als je maag vol zit.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je honger hebt en naar de supermarkt gaat. Eenmaal aangekomen zijn er allerlei lekkernijen beschikbaar en zien er nog lekkerder uit dan normaal gesproken. Voordat je het weet is je mandje weer vol met chips, koekjes en zelfs ijs. Het beste om dit tegen te gaan is één keer per week boodschappen te doen. Maak een lijstje en bepaal wat je nodig hebt voor de aankomende week. Hierbij bespaar je geld, tijd en calorieën. Wie wil dat nou niet?