Aan het begin van het jaar zijn er veel mensen die aan hun goede voornemens beginnen. Vaak houden deze voornemens al na een maand op. Stoppen met roken, meer sporten, afvallen. Maar hoe houdt jij deze goede voornemens langer dan een maand vol? In dit artikel behandelen wij de beste tips waardoor jij jouw goede voornemens een succes kan laten worden.

Realistische doelen stellen

Neem niet teveel hooi op jouw vork. Ga niet aan teveel goede voornemens tegelijk werken, kies er een wat volgens jou de meeste prioriteit heeft. Zodra jij een voornemen hebt gekozen, stel hier dan ook realistische doelen voor. Leg nooit de lat te hoog voor jezelf want dan weetje dat jij het nooit langer volhoudt dan een maand.

Maak een plan

Daarna is het belangrijk voor jezelf om een planning te maken. Maak een schema met wat wanneer je gaat doen. Een planning brengt structuur in je leven en je zal gemakkelijker jouw doelen bereiken. Ook bij de planning is het uiteraard belangrijk om de lat niet te hoog te leggen voor jezelf.

Monitor jouw resultaten

Het is belangrijk om jouw resultaten te monitoren. Eens in de zoveel tijd moet jij kijken hoe je er voor staat. Doe dit niet te snel omdat je dan geen resultaten zal zien, maar doe het bijvoorbeeld een keer in de maand. Bij het sporten kan je bijvoorbeeld een keer in de maand een foto maken. Na een tijdje zal je steeds tevredener zijn met het resultaat en daadwerkelijk zien dat je echt voorruitgang heb geboekt.

Vergeef en beloon jezelf

Iedereen maakt wel is misstappen. Het is beter om jezelf dit te vergeven en niet gelijk de handdoek in de ring te gooien. Wees niet te streng voor jezelf, dit zal er uiteindelijk toe leiden dat jij jouw goede voornemen niet vol gaat houden. Discipline is zeker belangrijk maar in zekere maten.

Daarnaast kan jij jezelf af en toe belonen. Er is geen reden voor om als een non te leven. Af en toe jezelf belonen maakt de sleur ook minder. Zodra jij tevreden bent met jouw behaalde resultaten kan jij jezelf best belonen. Tevens is het een goed streven voor jezelf om door te werken tot dat jij voor jezelf weer een beloningen verdient.

Samen

Wat zeker een kritische factor is is dat het samen altijd beter gaat dan alleen. Samen kun je elkaar motiveren om door te zetten. Tevens kan dat jouw doel een stuk leuker maken. Het gevoel dat jij er niet alleen voor staat is ook een motiverende factor.