Plastische chirurgie groeit in populariteit. Waar het tien jaar geleden nog een taboe was om überhaupt maar over te spreken, is het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld geworden. Dit komt mede doordat beroemde sterren het steeds vaker laten doen. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor mensen die niet tevreden zijn over hun uiterlijk. Ook mensen met bijvoorbeeld zware brandwonden of vervormde gezichten kunnen steeds beter worden geholpen met behulp van plastische chirurgie.

In eerste instantie was plastische chirurgie bedoeld om mensen met vervormingen te helpen. Een vrouw die heeft geleden aan borstkanker kan een geamputeerde borst laten reconstrueren en mensen die met een afwijking zijn geboren kunnen worden geholpen.Daarnaast is cosmetische chirurgie ook sterk toegenomen in populariteit. Het verschil tussen de twee vormen van chirurgie zit hem in het feit dat een cosmetisch chirurg niet snijd. Deze werkt vooral met botox en fillers, waarmee hij rimpels en lijnen kan wegwerken.

Mogelijkheden

De populairste behandelingen op het moment zijn vooralsnog de borstvergrotingen, neuscorrecties  en het op laten vullen van de lippen. Naast de borsten is de aandacht vandaag de dag verschoven naar de billen. Het is dan ook niet gek dat de ‘billift’ populairder is geworden. Alles wat je je maar kan bedenken is mogelijk, liposucties, schaamlipcorrecties, borstkasvergroting, oorcorrectie, ooglidcorrectie en nog veel meer. Kijk hier eens voor alle mogelijkheden.

De duistere kan van plastische chirurgie

Het klinkt allemaal heel mooi en voor veel mensen is plastische chirurgie dan ook een verbetering voor het leven. Maar alles heeft een duistere kant. Deze operaties gaan niet altijd als gepland. Denk bijvoorbeeld aan tepels die niet goed worden teruggeplaatst en na de operatie naar buiten wijzen of botox injecties die gaan ontsteken. Deze voorbeelden noem ik niet om je bang te maken, maar wel om te waarschuwen. Zorg er altijd voor dat je deze operaties laat verrichten door een arts die hier de juiste certificaten en diploma’s voor heeft. In het buitenland zijn de operaties vaak goedkoper, maar de artsen worden er absoluut niet beter op. Het is je lichaam waar je het over hebt, pas dus op wat je ermee doet. Sommige dingen zijn namelijk niet zomaar terug te draaien!