Gezonde mensen kennen het wel. Iedere dag sporten en proberen zo gezond mogelijk te eten. Hoelang je dit ook probeert het lukt simpelweg niet om die laatste paar kilootjes er af te krijgen. Vervolgens zie je in het nieuws weer die Celebrities uit Hollywood die het voor elkaar krijgen om binnen drie maanden het lichaam te krijgen waar jij al jaren van droomt. Doen zij nu echt zoveel anders? Of hebben zij allerlei verboden middelen waar jij geen weet van heb?

Celebrities

Neem nu bijvoorbeeld de transformaties die je vast weleens heb gezien. Christian Bale, de acteur die batman heeft gespeeld, is meerdere malen getransformeerd. Wanneer hij in de ene film een mager scharminkel moest spelen, speelde hij in Batman een gespierde superheld. Daar komt nog bij dat hij deze transformaties doet binnen een bijna onmogelijke tijd.

Om maar even door te gaan met de superhelden, neem nou Hugh Jackman. De acteur die de rol vertolkte van niemand minder dan Wolverine kende ook een transformatie, waarbij hij eindigde in het lichaam van een Griekse god.

Ook veel vrouwelijke acteurs krijgen het voor elkaar om een slank figuur te houden, zelfs wanneer ze ouder worden. Bijvoorbeeld Angelina Jolie, rolmodel voor vele vrouwen, blijft slank ondanks haar 42-jarige leeftijd. Een ander voorbeeld is Victoria Beckham. Een super slanke vrouw die zelfs tijdens haar zwangerschap aan de slanke kant bleef. Veel geruchten gaan in de rondte. Zo zou ze alleen maar koude aardbeien eten. Dit zou ervoor zorgen dat het lichaam energie moet gebruiken om het binnenkomende voedsel op te warmen. Andere zeggen weer dat ze alleen maar groente, vis en vlees zou eten. Een dieet dus met bijna geen koolhydraten. Dit is een dieet dat gebruikt kan worden voor het snelle afvallen, maar toch echt niet voor de lange duur.

Onder de loep

Als we kijken naar de mannen, kan ik alleen maar zeggen dat het soms ook echt te mooi is om waar te zijn. De hoeveelheid spiermassa die in korte tijd wordt aangemaakt is in sommige gevallen onmogelijk te bereiken. De gemiddelde man kan per jaar zo een 5 kilo aan spieren bij elkaar sporten. Maar zodra een man ouder wordt gaat de aanmaak van testosteron omlaag en wordt deze hoeveelheid in kilo’s alleen maar lager. Het lijkt me dan ook erg sterk dat een acteur als Christian Bale in een zeer korte tijd kan veranderen in een gespierde superheld. Ze zullen dan wel de beschikking hebben over de beste diëtisten en personal trainers, het is gewoon onmogelijk om dit soort resultaten neer te zetten.

Voor de vrouwen lijken mij de resultaten haalbaarder dan voor de mannen. En daarmee bedoel ik dat het mogelijk is om het natuurlijk voor elkaar te krijgen en niet met verboden middelen. Een strak dieet gecombineerd met een goed sportschema kan ervoor zorgen dat je een strak fysiek blijft houden. Maar ook bij oudere vrouwen komt het fysiek langzaam te vervallen. Het zou mij dan ook niets verbazen als ze in het bezit blijken te zijn van verboden fatburners die het ‘normale volk’ niet tot zijn beschikking heeft. Mijn advies is dan ook om niet te veel te kijken naar uitzonderlijke voorbeelden van celebrities. Probeer je levensstijl ten goede aan te passen en doe niet aan een extreem dieet.