Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Vandaar dat we vandaag een aantal tips bespreken die ervoor gaan zorgen dat jouw weerstand verbeterd.

Gezondheid: Weerstand tips

Je kent ze wel. Die mensen die nooit ziek zijn en je hebt geen idee hoe dat nou komt. Vandaag bespreken we dan ook een aantal handelingen en gewoontes die deze mensen gemeen hebben. Hopelijk heb je er wat aan en kom je zonder verkoudheid de winter door.

Allereerst is beweging erg belangrijk. Door het sneller laten kloppen van het hart, worden er meer bacterie dodende cellen aangemaakt. Deze zorgen ervoor dat jij niet ziek word. Geadviseerd word om iedere dag minstens een half uur te bewegen. Ook is beweging goed om stress tegen te gaan en heb je meer energie.

Je handen wassen is ook erg belangrijk. Je handen komen met van alles en nog wat in aanraking. Zoals deurhendels, de afstandsbediening, je computertoetsenbord en nog meer voorwerpen die vol zitten met ziekte veroorzakende bacteriën. Deze bacteriën zitten altijd wel op je lichaam. Het wordt pas gevaarlijk wanneer ze je lichaam indringen. Een mens raakt minstens 16 keer per dag zijn of haar gezicht aan. Op deze manier kan er zo een bacterie naar binnen sluipen. Was dan ook een paar keer per dag je handen met zeep dat minimaal 60% alcohol bevat om de bacteriën te doden.

Leuke dingen die je kan doen voor je weerstand

Ja het is echt zo. Niet alle handelingen die je moet uitvoeren om je weerstand te verbeteren zijn vervelend. Zo draagt seks bij aan een verbeterde weerstand. Onderzoek heeft aangetoond dat studenten die 1 à 2 keer seks hadden per week, meer antilichamen hadden in hun lichaam. Deze zijn antilichamen hebben ook een negatieve werking op ziektekiemen. En dus een positieve werking op je weerstand.

Het is algemeen bekend dat je in je slaap hersteld. Genoeg slapen is dan ook erg belangrijk voor je weerstand. Geadviseerd wordt om acht uur slaap per nacht te halen.