Vrijwel iedereen heeft er op een bepaald moment last van: een paar haren op je borstel of in het afvoerputje na het wassen. Allereerst maak je geen zorgen, vaak kan je er zelf niks aan doen en heeft het te maken met de cyclus van je haren. Hoogstwaarschijnlijk zal het blijven bij een paar haren en hoef je niet bang te zijn voor het verliezen van hele lokken.

Wij hebben een aantal tips tegen haaruitval voor je op een rijtje gezet. Heb je extreem last van haaruitval? En verlies je veel haar? Dan adviseren wij om zeker bij je huisarts langs te gaan.

Kies gezonde voeding

Het gezond eten heeft grote invloed op haaruitval. Haar bestaat namelijk uit keratine. En keratine bestaat dan weer uit eiwit cysteïne. Cysteïne is een eiwit dat zwavel nodig heeft. Voeding dat rijk is aan zwavel zijn asperges, uien, kool, mosterd, spinazie, avocado’s en knoflook. Ook is het aangeraden om eiwitrijk te eten.

Stop met roken

We weten het allemaal: roken is slecht voor je. Onder andere is roken slecht voor je doorbloeding, dat weer van groot belang is voor je haar. Stoppen met roken kan haaruitval verminderen. Doordat de doorbloeding na het stoppen weer beter wordt zal je minder last krijgen van haaruitval. Ook kan een hoofdmassage of bezoekje aan de sauna zorgen voor een betere doorbloeding en dus minder haaruitval.

Vermijd en verminder stress

Stress kan zorgen voor een mindere doorbloeding, wat zoals je weet slecht is voor je haar. Even lekker ontspannen op zijn tijd is dan ook zeker aangeraden en probeer vooral stressvolle situaties te vermijden.

Kies voor wetenschappelijk bewezen haarproducten

Het is belangrijk om niet allerlei producten te komen waar een mooi reclamepraatje aan vast zit. Kies voor wetenschappelijk bewezen producten, zo weet je zeker dat het daadwerkelijk werkt voor haaruitval en kaal worden. Wetenschappelijk bewezen haarproducten kan je vinden op Hairkeeper.eu. De producten in deze webshop zijn wetenschappelijk bewezen bij recente onderzoeken. Dé oplossing tegen haaruitval en kaal worden.