De thuiscursus schoonheidsspecialiste is ideaal om een basis te leggen voor je kennis over dit vakgebied. Het is een veel gevolgde cursus en het grote voordeel van deze basiscursus is dat je er genoeg leert om bijvoorbeeld direct al aan het werk te kunnen in een schoonheidssalon. Zo kan je bijvoorbeeld al ervaring en kennis opdoen uit de praktijk. Als je dan vervolgens voor je zelf zou willen beginnen zal je het schoonheidsspecialiste vakdiploma moeten halen. Dit zal dan een stuk makkelijker gaan juist omdat je zowel theorie als praktijk al voor een groot deel beheerst! Wil je meer weten over de duur, kosten en inhoud van de cursus? De website Thuisstudiezoeken.nl biedt belangrijke informatie over de schoonheidsspecialiste thuiscursus.

 

De cursus schoonheidsspecialiste zal normaal gesproken ongeveer 6 maanden duren. Ervan uitgaande dat je er minimaal 4 uur per week aan besteed. Wil je sneller de studie afronden kan dat natuurlijk ook. Besteed er meer tijd per week aan en je kan zelf bepalen hoe snel je de cursus wil afronden. Dat is het grote voordeel van een cursus volgen als thuisstudie bij de NHA bijvoorbeeld. Andere populaire aanbieders zijn LOI, NHBO en Laudius.

 

Om een beeld te geven welke onderwerpen er zoal aan bod komen tijdens deze afstand opleiding, vind je hieronder een lijst met de belangrijkste onderwerpen:

 

  • Opbouw van een behandeling;
  • Oppervlakte- en dieptereiniging;
  • Ontharingsmethoden;
  • Massage;
  • Maskers en pakkingen;
  • Cosmetica;
  • Huidanalyse

 

Tijdens de cursus leer je alle belangrijke basiselementen die een schoonheidsspecialiste zou moeten weten. Het natuurlijk een basiscursus, dus een volleerd specialist ben je dan nog niet. Maar je weet wel al genoeg om aan de slag te kunnen gaan in bijvoorbeeld een salon. Vanzelfsprekend zal dit wel getoetst moeten worden. Wanneer je de schoonheidsspecialiste cursus hebt afgerond zal je nog wel een examen moeten afleggen. Dit examen wordt door erkend examenbureau TCI afgenomen. Het voordeel van zo’n studie is dat je het volledig zelfstandig vanuit huis kunt doen. Je studeert op eigen tempo, en kunt het inplannen zodat het past bij jouw agenda. Je zit dus niet vast aan vaste avonden of dagdelen.