Schoonheid tips uit verschillende culturen

schoonheid

Wanneer we het hebben over het begrip ‘schoonheid’ kunnen daar veel verschillende meningen over bestaan. In sommige landen houden ze van slanke vrouwen en in sommige landen van vollere vrouwen. In het ene land wordt graag een bleke huid gezien, waar in een ander land mensen naar de zonnebank gaan voor een zonnebruin kleurtje. Vandaag gaan we het hebben over verschillende, soms best vreemde, varianten van schoonheid en bijbehorende tips uit verschillende landen en culturen.

Slangengif

Het gif afkomstig uit Brazilië wordt verwerkt tot een anti-rimpel crème. Het betreffende slangengif heeft een verlammende werking op de spieren in je gezicht. Dit effect is ook te zien bij het gebruik van botox. Vandaag de dag wordt het vaker in huidcrème verwerkt. Een gladde, zachte huid wordt in vele culturen gezien als een ideaal voor schoonheid.

Stierensperma

Stierensperma zou volgens sommige goed zijn voor de gesteldheid van je haar. Deze trend komt uit Londense kapperszaken. Hier masseren ze het zaad in het haar waarna de klant een stoombehandeling ondergaat. De grote hoeveelheid eiwitten worden zo opgenomen in het haar. Het resultaat: dik, zacht en glanzend haar.

Vet voor schoonheid

Zoals gezegd worden in sommige landen dikkere vrouwen meer gewaardeerd dan slankere vrouwen. Dit is het geval in Mauritanië. Dikke vetrollen rond de heupen en de benen worden hier zeer aantrekkelijk gevonden. Vandaar dat kinderen op jonge leeftijd al worden volgestopt met eten.

Placenta

De placenta, ook wel moederkoek genoemd, vormt normaal gesproken een scheiding tussen de bloedsomloop van de moeder en dat van haar nog ongeboren kind. Maar hoe kan dit jouw nu mooier maken?

De placenta zou een goede werking hebben op de huid. Zo vervaagt het littekens, verhoogt het de celgroei en is het goed tegen rimpels. Beroemdheden Victoria Beckham en Simon Cowell maken al gebruik van zo een behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een schapen placenta. Zo een placenta is rijk aan eiwitten en stamcellen die zorgen voor een jeugdige huid.

Slakkenslijm

Slakkenboeren in Chili hebben ontdekt dat het slijm goed is voor de huid. De huid voelde zachter aan en wonden genazen sneller en mooier. Vandaag de dag is het slakkenslijm terug te vinden in meerdere middeltjes.

 

Geef een reactieReactie annuleren