Tips voor het gebruiken van een datingsite

Een date scoren door een datingsite te gebruiken hoeft niet moeilijk te zijn. Online-datingsites bestaan alweer een tijdje, desalniettemin is dit voor veel gebruikers nog steeds een nieuwe wereld waarin het hen nog niet helemaal duidelijk is hoe deze werkt. Komt dit u bekend voor? Geen zorgen, u heeft het zo onder de knie. Een datingsite brengt voornamelijk voordelen met zich mee, het is een veilige en gemakkelijke plek om mensen te leren kennen die opzoek zijn naar hetzelfde als u. We zullen in dit artikel een aantal tips geven om het beste uit een datingsite te halen.

 

Zorg dat uw profiel op de datingsite overeenkomt met de werkelijkheid

Niets is vervelender dan op date gaan met iemand na een tijdje contact te hebben gehad, waarna blijkt dat uw date zich totaal anders voor heeft gedaan dan de werkelijkheid. Dat is andersom natuurlijk ook zo. Vooral vijftigplussers zijn ervaren en realistisch: u weet inmiddels ook wel dat sprookjes niet bestaan en dat iedereen zijn plus- en minpunten heeft. Dat is helemaal niet erg en ook geen reden om iemand direct af te schrijven. Zorg er daarom voor dat uw profiel een realistische weergave is van wie u daadwerkelijk bent. Vindt u het lastig om dit objectief te beoordelen? Vraag dan eens aan een vriend of vriendin wat deze ervan vindt.

 

Wees niet té enthousiast in het leggen van contact

Het kan wel eens verleidelijk zijn om veel contact te zoeken met iemand die u wel ziet zitten. Dat is één van de nadelen van het online tijdperk: de drempel om iemand een berichtje te sturen ligt erg laag, want het gaat zo gemakkelijk. Wij zeggen natuurlijk ook niet dat u spelletjes moet spelen, zoals hard to get. Maar een overdaad aan berichtjes kan de ander overvallen en misschien zelfs irriteren. U kunt altijd duidelijk zijn en aangeven dat u uw date leuk vindt, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het continu versturen van berichtjes doet meestal meer kwaad dan goed.

 

Spreek ergens af waar u zich op uw gemak voelt

Wanneer u aan de praat bent geraakt met iemand wie het klinkt middels onze datingsite, dan wordt het na verloop van tijd toch echt tijd om af te spreken. Elkaar in het echt ontmoeten blijft spannend: u weet tenslotte niet wat u van de ander gaat vinden en andersom. U doet er daarom verstandig aan om ergens af te spreken waar u zich op uw gemak voelt. De eerste date kunt u gewoon gezellig wat gaan drinken of samen een wandeling maken. Blijkt het te klikken, kunt u altijd in de toekomst samen avontuurlijke excursies gaan doen.

 

Deze tips geven u alvast een idee van hoe u succesvol gebruik kunt maken van een datingsite. Wat natuurlijk vooral belangrijk is, is dat u uw gevoel volgt. Blijf altijd beleefd, maar ook duidelijk wanneer u interesse in iemand heeft of juist wanneer u uw interesse in iemand bent verloren. Ook in de online datewereld wordt verwacht dat iedereen netjes met elkaar omgaat, hoewel het soms verleidelijk is om dat niet te doen. Houd hier rekening mee.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactieReactie annuleren