Mannen modetrends winter 2017

mannen modetrends

Het wordt langzamerhand wat kouder, dit betekent dat de winter om de hoek ligt. Het is dan ook tijd om nu te gaan denken over de toekomstige mannen modetrends voor de winter. Vandaag zullen dan ook de belangrijkste thema’s in de mannen fashion wereld ter spraken komen, zodat jij straks op en top de winter in kan.

Mannen modetrends in belangrijkste thema’s

Allereerst wordt een modetrend uit 2016 verder uitgediept. Minimalist Utility, een trend waarbij formeel wordt gecombineerd met casual. Hierbij zijn functionele stukken kleding de basis van de outfit. Hieraan worden technische elementen toegevoegd aan de outfit die zorgen voor een urban look. Door de minimalistische aspecten van de trend, geven de outfits een nonchalante indruk. Maar door het gebruik van veel aardse tinten en anatomische elementen is de look anderzijds ook verfijnd.

Ook voor de vrouwen was deze trend al zichtbaar. Aardse tinten zijn helemaal hip deze winter. Donkere aardse tinten geven het winterse gevoel. De kledingstukken worden vaak geassocieerd met de militaire herkomst. Deze kledingstukken gaan vaak in combinatie met een monochrome typografie die ook het urban gevoel meegeven.

Traditioneel, functioneel & urban

Er zullen andere materialen worden gebruikt bij de mannen kleding deze winter. Traditionele stoffen krijgen een kans deze winter. Mede door de toenemende trend van functionele  materialen, zullen de kledingstukken bijvoorbeeld water-en winddicht zijn. Dit zal worden gedaan met gewaxd katoen, dat zorgt voor een rustiek element.

Ten slotte zal er nog één laatste fasion trend worden besproken. Accessoires moeten het verschil tussen functionele en formele oufits helemaal doen vervagen. Denk aan gelaagde constructies en schoenen. In de schoenen zal het heel duidelijk te zien zijn. De arbeidersschoen zal worden gecombineerd met een stedelijke look. Ook riemen zullen terug gaan komen op aparte manieren. Zorg er dus voor dat jouw accessoires niet alleen leuk zijn om te zien, maar ook nog een functioneel zijn.

 

 

 

Geef een reactieReactie annuleren